Mijn naam is Dennis de Winter. Ik houd me dagelijks bezig met social media en op dit moment doe ik dat met heel veel plezier als creative bij RauwCC, het Rotterdamste communicatiebureau.

Van politieagent naar socialmediacontent

Mijn achtergrond heeft wel iets met communicatie te maken, maar niet zoals het gebruikelijk is voor het werk dat ik nu doe. Met mijn opleiding erbij heb ik in totaal acht jaar bij de politie gewerkt. Hoewel ik er met heel veel plezier werkte, wist ik na een paar jaar wel dat ik niet altijd bij de politie ging blijven.

Een heftige burn-out van bijna twee jaar heeft een hoop in beweging gezet richting mijn nieuwe carrière. Deze burn-out had overigens (gelukkig) niets met het politiewerk te maken, maar kwam vanuit mijn privéleven naar boven. Toch werd uiteindelijk duidelijk dat ik niet bij de politie zou blijven. Dikke complimenten naar de politie voor het re-integratietraject wat zij aanboden, waardoor ik een half jaar gedetacheerd kon werken bij het online marketingbureau NewMed (en daar uiteindelijk kon blijven).

Helemaal nieuw was alles in het nieuwe werk niet voor me. Ik had altijd al een interesse voor (web)design en online media. Toch heb ik de jaren die toen volgden onwijs veel geleerd. Van WordPress-websites bouwen tot aan video’s maken en socialmediakanalen beheren.

Liefde voor social

De grootste interesse die ik in al die takken heb behouden is social media. De creativiteit die je daar kwijt kunt, op zoveel verschillende manieren (want zoveel verschillende platformen) spreekt mij enorm aan. Maar nog meer dan dat: het contact wat je online kunt opbouwen. Waar je vroeger in zekere zin beperkt was, kun je nu iedereen van over de hele wereld bereiken (en ja, ik snap dat dit ook nadelen heeft). Het feit dat je online communities hebt met mensen uit allerlei landen met dezelfde interesses, dat is toch onwijs tof?! Ik geloof dat ik nog lang niet uitgespeeld ben op social media en kijk er keer op keer naar uit hoe het socialmedialandschap zich ontwikkelt.

Solliciteren kun je leren

Uiteindelijk was ik wel toe aan een nieuwe stap. RauwCC stond al even op mijn radar als onwijs tof bureau, waar ik ‘ooit’ weleens zou willen werken. Flinke long shot dacht ik, want ik heb dus helemaal geen opleiding binnen het vakgebied communicatie. Maar goed, met een beetje aanmoediging van de mensen dicht om me heen toch maar gesolliciteerd. En dat was een hele goede zet, want niet heel veel later werd mij een baan aangeboden. Wat was ervoor nodig? Mezelf compleet voor schut zetten met een sollicitatievideo specifiek gericht op RauwCC. Check ‘m hieronder.

Kennis met Dennis

Kennis met Dennis is een tweewekelijkse online aflevering met daarin het laatste nieuws uit de wereld van social media. In de twee weken voor de aflevering worden in­te­res­san­te nieuwtjes intern rond gestuurd en opgeslagen. Op de maan­dag­och­tend wanneer we gaan opnemen schrijven en checken mijn collega Joost en ik het script, zetten we de camera’s neer, en vaak nog tijdens onze eerste kop koffie beginnen we met opnemen. De focus ligt op de nieuwste updates die eraan zitten te komen of al uitgerold zijn door de verschillende socialmediaplatformen, maar ook nieuwe socialmedia-apps passeren de revue.

Inmiddels zijn we de 100 afleveringen gepasseerd, iets waar ik zelf onwijs trots op ben. Deze kun je hieronder terugkijken.

Social media is waar ik dagelijks mee bezig ben. Niet alleen door te scrollen over m’n tijdlijn, maar ik ben altijd up-to-date met de laatste nieuwtjes op social media. Wat ik in de praktijk leer bundel ik samen met alles wat er speelt rond social media tot de online-videoserie #kennismetdennis.
Ik kies er bewust voor om me niet op één platform te richten, maar kennis en praktische ervaring op de verschillende platformen op te doen. Is er een nieuw socialmediaplatform, dan wil ik er niet alleen van op de hoogte zijn maar het op z’n minst hebben geprobeerd.

Op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media zijn vrij waardeloos als je ze niet weet toe te passen. Bij RauwCC ben ik elke dag voor klanten (B2B, B2C, brancheorganisaties en overheid) bezig met het verzinnen, posten en monitoren van socialmediacontent. Hiervoor ben ik veelal betrokken bij het opzetten van een socialmediastrategie met één van onze fantastische strategen. Mijn kracht ligt met name in het verzinnen van concrete campagne- en contentideeën.

Naast RauwCC’s masterclasses waarin ik de mogelijkheden op social media bespreek gericht op de deelnemers, spreek ik over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media, contentcreatie en personal branding.

Wil je mij als spreker boeken voor jouw (online) event? Klik dan hier.